A köz érdekében

Közérdek

Első fokon úgy döntött a bíróság, hogy megint hazudott a kormánypárti média

2020. február 21. - Nemes Gábor, önkormányzati képviselő

nemesg_copy.jpgPert nyertem első fokon a Mediaworks lapkiadó ellen. A bíróság szerint ugyanis az azóta megszűnt Magyar Időkben megjelent írással megsértették a jó hírnevemet és többszörösen valótlanságokat állítottak rólam. Az egyelőre nem jogerős ítélet szerint a cégnek félmillió forint sérelemdíjat kell fizetnie.

„A fővárosi közlekedési vállalat munkavállalóinak érdekvédelme helyett (...) személyes politikai céljaira és kormányellenes kampányolásra használja az általa vezetett Egységes Közlekedési Szakszervezet irodáját, illetve munkatársait Nemes Gábor” – egyebek mellett ezt írta az időközben megszűnt Magyar Idők című napilap 2018 márciusában.

Emiatt sajtópert indítottam, amelyet első fokon – a már nem létező Magyar Idők jogutóda, a Mediaworks lapkiadó ellen – csütörtökön Nehéz-Posony Kata ügyvéd közreműködésével nagyrészt meg is nyertem, mert az alperes a valótlan állításait nem tudta bizonyítani. A kiadónak ezért 500 ezer forint sérelemdíjat kell fizetnie a számomra.

A Demokratikus Koalíció üdvözli a bíróság ítéletét. „A propagandamédiának újabb papírja született arról, hogy hazudnak. Mi, európai magyarok azért fogunk dolgozni, hogy minden egyes hazug hírforrást lebuktassunk, hogy fizessék meg a ferdítések, aljas rágalmak és álhírek árát” – közölte ezzel kapcsolatban a DK.

A bejegyzés trackback címe:

https://jaratindul.blog.hu/api/trackback/id/tr9115485102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andráska8 2020.02.28. 21:02:17

Balogh György. Mert így mindenki hazudozhatna ész nélkül. Állít, akkor bizonyítson!
süti beállítások módosítása