A köz érdekében

Közérdek

A Kertvárosban is elmaradnak a március 15-i megemlékezések

2020. március 09. - Nemes Gábor, önkormányzati képviselő

marc_1.jpgAz ellenzéki Közösen a Kertvárosért frakció hétfőn kezdeményezte, hogy a koronavírus-járvány visszaszorítása érdekében a kerületben ne tartsák meg a március 15-i megemlékezéseket. Ez megtörtént, de továbbra is választ várunk arra, az önkormányzat tervez-e bármilyen további akciót különösen a forgalmas közintézményekben.

Tájékoztatást kért az ellenzéki Közösen a Kertvárosért frakció hétfőn arról, hogy a XVI. kerületben a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében az önkormányzat tervez-e bármilyen akciót vagy intézkedési terv kidolgozását. Kérdeztük a polgármestert arról is, hogy a közintézmények (rendelőintézetek, iskolák, óvodák, színházak) és a nagyobb közösségi rendezvények területén milyen óvintézkedések kerülnek, kerülhetnek bevezetésre.

Tervezi-e az önkormányzat, hogy ezeket az intézményeket minimális lépésként fertőtlenítő szerekkel lássák-e el? – vetettük fel. Javasoltak, hogy ezekre a lépésekre minél előbb kerüljön sor és erről tájékoztassák a kerület lakosságát.

Továbbá javasoltuk, hogy – a kormányzati és mind több önkormányzat intézkedéséhez hasonlóan – a XVI. kerületi önkormányzat is mondja le a március 15-i rendezvényeket, a szabadtéri és a zárt színházi eseményeket is beleértve.

A javaslataink többségére nem kaptunk érdemi választ. Az utóbbi azonban megvalósult, amiről viszont csak külön kérésünkre kapott a frakciónk tájékoztatást.

 

Tisztelt Képviselő asszony!

Tisztelt Képviselő úr!

Tisztelt Hölgyem!

Tisztelt Uram!

 Ezúton tájékoztatjuk, hogy a koronavírussal összefüggő feladatokat koordináló Operatív Törzs szakmai javaslatát elfogadva, ma reggel a 2020. március 15-i ünnepség valamennyi programjának lemondásáról döntött a Budapest XVI. kerületi Polgármesteri Hivatal és Önkormányzat vezetősége.

(A tervezett elismerések átadására egy későbbi időpontban kerül sor.)

Üdvözlettel:

Kovács Péter

Dr. Csomor Ervin

polgármester

jegyző

 

Örülünk a döntésnek, de elvártuk volna, hogy annak előkészítéséről, illetve meghozataláról frakciónkat megfelelő időben és módón tájékoztassák. Várjuk ugyanakkor a további javaslatainkra a polgármester válaszát.

                                                                                            Közösen a Kertvárosért Frakció

                                                                                                            Abonyi János            

                                                                                                            Csizmazi Ferenc        

                                                                                                            Hollai Gábor             

                                                                                                            Nemes Gábor           

                                                                                                            Vajda Zoltán

(Illusztráció: ittlakunk.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://jaratindul.blog.hu/api/trackback/id/tr915512770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása