A köz érdekében

Közérdek

Nem elég a járványveszély, most indított felesleges kerületi konzultációt a Kertváros polgármestere!

2020. november 11. - Nemes Gábor, önkormányzati képviselő

ke_pernyo_foto_2020-11-11_17_45_41.pngKovács Péter ahelyett, hogy a járvány megfékezése érdekében a feladatait végezné, azt tartja legfontosabbnak, hogy kertvárosi konzultációt indítson. Úgy látszik követnie kell a főnökét, hogy megfeleljen az elvárásainak. Kovács olcsó politikai trükkökkel akarja félretájékoztatni a közvéleményt, a valós problémákról elterelve a figyelmet. És ez vajon mennyibe kerül?

Kovács Péter elveszítette a józan ítélőképességét? A járványhelyzet ezen kritikus szakaszában elfelejtkezett a XVI. kerületiek védelméről, a fertőzésveszély terjedésének megfékezéséről? A Kertváros polgármestere az orbáni mintát követi. A kormány éppen tegnap kapta meg az ellenzék által is támogatott különleges jogrend bevezetéséhez a felhatalmazást, és a miniszterelnök máris visszaél a hatalmával.

A Demokratikus Koalíció elnöke közleményében az alábbiakat írta: bár minden egyes nap „magyar emberek százai halnak meg”, a kormány a választójogi törvénnyel „kezdett el barkácsolni”, s miközben tízezrek veszítik el a megélhetésüket, a kormány az alaptörvénybe „betonozná be a lopást” – hangsúlyozta a politikus. Hozzátette, mialatt a kórházak lassan nem fogadnak betegeket, a kormány korlátozza az egyedülálló szülők örökbefogadási lehetőségét, vállalkozások, emberek, családok és nyugdíjasok mennek tönkre hétről-hétre, a kormány az alaptörvényben akarja megmondani, „mit is nevezünk igazából családnak”. Tényleg ezek most a legfontosabb kérdések? Ez az egész úgy szánalmas, ahogyan van.

Erre mi történik a XVI. kerületben? Kovács Péter ahelyett, hogy a járvány megfékezése érdekében a feladatait végezné, azt tartja legfontosabbnak, hogy kertvárosi konzultációt indítson. Úgy látszik követnie kell a főnökét, hogy megfeleljen az elvárásainak. Kovács olcsó politikai trükkökkel akarja félretájékoztatni a közvéleményt, a valós problémákról elterelve a figyelmet.

A polgármester azt hazudja, hogy az önkormányzati munkában nincs helye a pártpolitikának. Amióta Kovács Péterrel az élen felállt az új önkormányzat, nem telik el olyan testületi ülés, ahol az agresszív fideszes pártpolitika ne jelenne meg. Kovács azt sem képes elviselni, hogy tavaly október óta nem a Fidesz-többségű és nem a Tarlós István vezette közgyűlésben dolgozhat. Egyszerűen képtelen elfogadni, hogy a fővárosi közgyűlésben ellenzékbe szorult, és emiatt a hatalmi vágyait a XVI. kerületi önkormányzatban akarja kiélni. Lobbiereje kétségtelenül csökkent, és ahelyett, hogy érvekkel, szakmai munkával erősítené a fővárosi szerepét, „Karácsony-fóbiában” szenved.

Kovács mellesleg a kerületieket égetően érintő, a járványhelyzettel összefüggő kérdéseimre sem hajlandó válaszolni! Az alábbi információkat vártam tőle:

  • Polgármester úr, kérje ki kormányhivataltól a konkrét, kerületre lebontott járványügyi adatokat az önkormányzat számára! Az adatok birtokában a polgármester képes és köteles olyan intézkedéseket hozni, amellyel megóvja a rábízott emberek életét.
  • Kérjük az általános tájékoztatók helyett sokkal konkrétabb és a járvány terjedésének magakadályozását szolgáló intézkedéseket, s azt, mutassa be, tegyen közzé új információkat arról, hogy az önkormányzati intézményekben – óvoda, bölcsőde, önkormányzat, szakrendelők – hányan érintettek a járvánnyal kapcsolatosan, tesztelik-e rendszeresen a munkavállalókat.
  • Mennyi orvost vagy asszisztenst irányították át más kórházakba? Elegendő influenza elleni védőoltással rendelkezik-e a kerület, ki tudják-e elégíteni a lakossági igényeket? 
  • Kérjük, hogy a rendkívüli helyzetre való tekintettel a javasolt lépések ügyében járjon el, tegye meg a szükséges intézkedéseket, amelyekről haladéktalanul tájékoztasson bennünket, de leginkább a kertvárosiakat. Együttműködésében bízva várjuk sürgős válaszát.

November 5-én e-mailt írtam Kovács Péternek, amely szerint szülők jelezték, hogy az egyik óvodában több munkatárs is megfertőződött, és olyan dolgozó is van, aki sajnálatosan kórházi ellátásra szorul. Az információk arról is szólnak, hogy a szülők előtt titkolják ezeket az eseteket. Amennyiben ezek igazak, felmerül annak a gyanúja, hogy az önkormányzat nem kezeli megfelelően a helyzetet, és nem tesz meg minden azért, hogy a járvány terjedését megfékezze.

Kovács ezekre a kérdésekre sem válaszolt! A 10 pontból álló „Kertvárosi konzultáció” kérdőívre pont ebben a helyzetben van a legnagyobb szükség? Most kell vádolni a fővárost a lomtalanítás ügyében, amikor tudva levő, hogy a lakosság által befizetett pénzekből a „kukaholding” húsz százalékot lenyúl, és nem adja át ezt a pénzt a szemétszállítás és a lomtalanítás feladataira? Pont most a legfontosabb az, hogy az amúgy is a Fidesz által uralt óriásplakátok kérdését rendezni kellene? Kovács úr, miből gondolja, hogy ön fog erről dönteni? A polgármester az, aki az erdőterületek növeléséről beszél, miközben épp most akarja megkönnyíteni azt, hogy a volt sashalmi temető erdős területét kiirtsák?

Ez a polgármester kérdezi a lakókat arról, hogy egy telken csak egy lakás épülhessen, amikor a sashalmi temetőnél tervezett lakónegyedben Kovács előterjesztése szerint egy telken nem 2, hanem 3 ingatlan is épülhet? Sorolhatnánk még, de a legégetőbb kérdésre Kovács nem keresi a választ.

Mert mi a valóság a kerületi járványhelyzettel kapcsolatban? Az önkormányzat intézményeiben hányan fertőződtek meg? Tesztelte-e bármelyik dolgozóját az önkormányzat a legutóbbi miniszterelnöki bejelentés előtt? Miért titkolják az információkat? Miért nincs joguk tudniuk az igazságot a kerületben élőknek? Talán ezekre kellene magyarázatot adnia, tisztelt polgármester úr! Ön semmibe veszi az itt élőket ahelyett, hogy tisztelje és szolgálja őket. Végezze tisztességgel a munkáját, és kérdéseket csak akkor tegyen fel, ha már az önnek feltett kérdésekre érdemben válaszolt.

A bejegyzés trackback címe:

https://jaratindul.blog.hu/api/trackback/id/tr7116282382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása