A köz érdekében

Közérdek

Ez ma a XVI. kerület!

2020. december 09. - Nemes Gábor, önkormányzati képviselő

Már nem először fordul elő, hogy a Kertvárosban egyes intézmények – kormányoldali nyomásra – nem mernek elfogadni segítséget az ellenzéki képviselőktől. A Fidesz ámokfutásának azonban szerencsére közeleg a vége.

Szörnyű, hogy a mai járványhelyzetben is a félelem uralja a közéletet. No, elsősorban nem a koronavírustól, hanem a fideszes önkényuralom hatalmi arroganciájától való félelem jellemzi a XVI. kerületi történéseket is. Saját önkontrollját elvesztő Szatmáry Kristóf parlamenti képviselő és a befolyása alatt álló fideszes vezetés csak tetézi a bajt.

Maguk körül bezártak mindent, információkat csak annyit adnak ki, amennyit szeretnének – vagy amennyit most már kénytelenek kiadni. Javaslatokkal is feleslegesen élnénk, azokat lesöprik az asztalról, hiszen sok esetben a kormányuk politikájával ütköznek.

Közben idős embereket hívogatnak álságos segítségnyújtást ígérve, ugyanakkor a kertvárosi konzultáció címén saját Kubatov-listát állítanak össze, készülnek a választásra. Az intézményeket. pedig sakkban tartják, így ha netán segíteni akarna az ellenzéki oldal, falakba ütközünk. Emiatt történhet meg, hogy az intézmények nem mernek elfogadni semmit, mert amennyiben szembe mennének Szatmáryék akaratával, azonnal érkezik a telefon. Félnek a vezetők, félnek az intézmények alkalmazottai. Szatmáry persze azt a látszatot mutatja, hogy segít, de igazán akkor tenne valamit, ha a parlamentben képviselné a kerületiek érdekeit. Ezt azonban nem teszi és beleolvadt a 133 bátor képviselők közé.

Ez nevetséges és aljas viselkedés, s talán arról szól, hogy a maguk által gerjesztett félelmen már maguk sem tudnak úrrá lenni. Ők maguk is félnek, mert joggal tartanak attól, hogy itt a vég. Közeleg az az idő, amikor vége és elvesztik a hatalmukat s akkor majd jöhet az elszámoltatás és a felelősségre vonás időszaka.

Szerencsére egyre többen ébrednek fel és ismerik fel a fideszes zsarnokság következményeit, az oligarchák súlyos pénzlenyúlásait, az erkölcstelen életmódjukat, s még sorolhatnánk. Most a kerületi fideszes pártkatonákon van a teher, hogy mentsék még azt, ami menthető. Innen üzenem, hogy már nem fog sikerülni. Egyre több dologra derül fény és a lejtőn már nincs megállás. Sajnos azonban még egy kicsit várni kell, de lassan a 2022-es rendszerváltás célegyenesébe érkezünk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jaratindul.blog.hu/api/trackback/id/tr1016325870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása