A köz érdekében

Közérdek

Szatmáry Kristóf szégyellhetné magát

2020. október 29. - Nemes Gábor, önkormányzati képviselő

ke_pernyo_foto_2020-10-29_9_52_41.pngA Kertváros fideszes országgyűlési képviselője is asszisztált az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló új törvény elfogadásához, amit azonban az érintettek 77 százaléka elfogadhatatlannak tart. Orbán Viktor akarata fontosabb a számára, vagy az egészségügyben dolgozók érdeke?

Az orvosok harmada inkább elhagyná az országot, mintsem aláírja az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló új törvényt. Tiltakoznak a közalkalmazotti jogviszony átalakítása, a vezénylés lehetősége, a másodállás korlátozása, a hálapénznek utat nyitó kiskapu, a nőgyógyászok kivételezése ellen. A Magyar Orvosi Kamara által végzett felmérés szerint az orvosok 77 százaléka nyilatkozott úgy, hogy a törvény jelen formájában nem elfogadható.

Tisztelt képviselő úr, miért asszisztált egy olyan törvény elfogadásához, amely az érintettek többsége szerint szembe megy az érdekeikkel? Talán jobban kellett volna figyelnie a parlamenti szavazásnál. Orbán Viktor akarata fontosabb a számára, vagy az egészségügyben dolgozók érdeke? Persze az is lehet, hogy a figyelmetlenségének az a magyarázata, hogy a Facebook-videóinak forgatókönyvét írta, esetleg a Google Maps térképét nézegette Badacsonytomajról.

Szatmáry borászati cége ugyanis 127,6 millió forint európai uniós támogatást kapott a kormánytól, hogy a badacsonytomaji birtokán borászati épületet és panziót alakítson ki. Ráadásul tavaly 465 millió forint állami támogatást kapott a település önkormányzata útrekonstrukciós célokra. Ebből az összegből véletlenül pont azokat a földutakat aszfaltozzák, amelyeken Szatmáry új panzióját lehet majd jobban megközelíteni.

A dolog érdekessége, hogy a politikus éppen a budapesti földutak leaszfaltozásáért felelős miniszteri biztos 2018-óta. Nem vitatjuk el az érdemeit, de az kevés, hogy Szatmáry Facebook-posztban támadta a fővárosi önkormányzatot – és a Kertváros ellenzéki képviselőit, akik szerinte nem tettek semmit a döntés ellen –, mert a következő éveken azokban a kerületekben újítanak fel a főváros kezelésében levő utakat, amelyeket Tarlós István korábbi főpolgármester idején elhanyagoltak. A XVI. kerület akkor a sokszorosát kapta annak a pénznek, ami a lakosság aránya alapján indokolt lett volna.

Ettől persze az állam még adhatna forrásokat a XVI. kerületi vezetésnek. Az lenne a munkája a térség országgyűlési képviselőjének, hogy többletpénzeket lobbizzon ki a kormánynál. Ehhez képest négy méregdrága belvárosi ingatlant szerzett meg bagóért tavaly a Szatmáry érdekeltségébe tartozó cég. A saját érdekében tehát sikeres lobbitevékenységet végez.

Arról nem is beszélve, hogy a korábban résztulajdonában álló családi vállalkozás felkerült a be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatók listájára 2017. június 25-én. A 24.hu internetes portál 2018 januárjának végén pedig arról számolt be, hogy próbavásárlásokat végeztek a politikus családjának egyik 16. kerületi zöldségboltjában, és 12 esetből kilencszer nem kaptak nyugtát. A büntetést viszont megúszták.

Mindezek alapján Szatmáry képviselőnek nemigen van erkölcsi alapja arra, hogy a Kertváros kisebbségben levő ellenzéki képviselőin – akiknek a kerület lakóinak érdekeit szolgáló javaslatait is rendre leszavazzák – bármit számot kérjen. Nézzen inkább magába, és legalább csendben szégyellje magát!

(Fotó: mfor.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://jaratindul.blog.hu/api/trackback/id/tr9116262594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása