A köz érdekében

Közérdek

Útfelújítások: Szatmáry képviselő ostobaságokat beszél

2020. június 12. - Nemes Gábor, önkormányzati képviselő

ke_pernyo_foto_2020-06-12_20_22_48.pngNem igazán értjük Szatmáry Kristóf kertvárosi fideszes parlamenti képviselő felháborodását, mert a szintén jobboldal vezette XII. kerületben felújítanak egy utat, ahol állítólag Bajnai Gordon volt miniszterelnök él. Kár, hogy Bajnai hosszú ideje külföldön dolgozik. A XVI. kerületnek pedig korábban a fővárosi kezelésű utak fenntartására szánt összes keret 22 százaléka jutott. Ha most ide nem jut, ne panaszkodjék, mert csak a túlzott mohóság ütött vissza.

„Amit a balliberálisokról tudni kell... nálunk a kervárosban 0 km... máshol ott is, ahol nincs szükség ... Mit szólnak ehhez, kedves kerületi baloldali képviselők???” – tett közzé a Facebokon egy bejegyzést Szatmáry Kristóf, a XVI. kerület fideszes képviselője. Az apropó: a Kertváros számára a főváros kezelésében levő utak felújítására most nem jut pénz. Bezzeg a Magyar Nemzet híre szerint Bajnai Gábor volt miniszterelnök XII. villája előtt húzódó utat teljesen feleslegesen újra aszfaltozzák. (Csak zárójelben: helyesen a „kervárost” Kertvárosnak hívják, de ezt szóvá se tennénk, ha Kovács Péter kerületi polgármester az ellenzékkel nem az egy-egy beadványunkban előforduló betűhibákon élcelődne, hanem hajlandó lenne az érdemi párbeszédre)

Ami a dolog érdemi részét illeti: a kormánypárti lap saját képe szerint is erősen kétségbe vonható, hogy a XII. kerületi Szarvas Gábor utca átlagos állapotú. Bár ha elfogadjuk, hogy a gyalogosközlekedésre csaknem alkalmatlan járda, illetve a repedezett, foltozott útburkolat az „átlagos”, akkor erre valóban nem szabad költeni.

Másfelől Szatmáry felháborodása azért is nehezen érthető, mert a főváros éppen egy fideszes vezetésű önkormányzat útjának felújítására biztosít keretet. Ezt szóljuk ehhez mi, a XVI. kerület ellenzéki képviselői. Meg hozzátesszük a Karácsony Gergely közösségi oldalán írottakat: „Bajnai Gordon speciel Londonban lakik, ott nem újítunk fel utat. Az ominózus út felújítását a kerület fideszes polgármestere kérte. Okkal tette, hisz van ott két óvoda, egy iskola, két templom, egy közért és lakik sok ember, egyikük se az általam barátként tisztelt Bajnai Gordon”.

Így szaladt bele egy nagy pofonba Szatmáry Kristóf. Mellesleg a korábbi miniszterelnök még tavaly áprilisban nyilatkozta, hogy egy londoni központú globális pénzügyi tanácsadó cég egyik vezetője, amely infrastruktúrába, vállalkozásokba fektető alapokat hoz létre. Azt mondja, azért nincs idehaza, mert nincs helye a NER-ben, és nem akar megalkudni.

A képet tovább árnyalja, hogy a fővárosi kezelésű utak felújítására szánt pénz nagyjából 45 százaléka korábban a XVI. és a XVII. kerületnek jutott, míg a VI. és a XV. kerületben egyetlen négyzetméternyi aszfaltot sem terítettek le. Mellesleg a fideszes XII. kerülettel sem voltak túl bőkezűek, mert be kellett érniük a források öt százalékával. Amúgy 

Ha pedig most a keretet másként osztják el, az nem a baloldal bosszúja, sokkal inkább a korábbi igazságtalanságok ellensúlyozását szolgálja. Örülünk persze, hogy Szatmáry Kristóf a Kertvárosnak lobbizta ki 2015 és 2019 között az útfelújításra szánt fővárosi pénzek több mint ötödét, de ennek most megjött a böjtje. Ha nem ilyen mohó, most bizonyára nem marad ki a programból a XVI. kerület. Így viszont kénytelen tudomásul venni, hogy inkább más városrészek igen leromlott állapotú útjainak felújítására költ a főváros.

(Fotó: Magyar Nemzet /Bach Máté – XII. kerület Szarvas Gábor utca))

A bejegyzés trackback címe:

https://jaratindul.blog.hu/api/trackback/id/tr9315806836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása