A köz érdekében

Közérdek

Nem kéne a koronavírus-járvánnyal viccelődni

2021. március 06. - Nemes Gábor, önkormányzati képviselő

ke_pernyo_foto_2021-03-06_12_22_45.pngÉn is egyike voltam annak a 74 ezer embernek, akit azzal bolondítottak, hogy a hétvégén megkapják a koronavírus ellenei védőoltást. Ám gyorsan kiderült, hogy valamilyen hiba csúszott a rendszerbe. De akkor Orbán Viktor milyen alapon nyilatkozta korábban, hogy amennyiben lesz elegendő vakcina, két nap alatt beoltják a teljes magyar lakosságot?

Sokan fellélegezhettek, hogy végre megkezdődik a tömeges oltás, és kissé beljebb leszünk a járványhelyzet megoldásában. Történt ez pont akkor, amikor amúgy is egekbe szökik a fertőzöttek száma. Nem tudom, hogy valaki hisz-e még ebben az országban Orbán Viktornak, de amit most a hétvégi tömeges oltások lemondásával csináltak, azt több, mint hatalmas baklövés.

Ez nem egyszerűen hiba, hanem egy gyalázatos szervezetlenség következménye. Ne fogjanak semmit a technikára és a számítógépes rendszerre, amikor 74 ezer embert becsaptak, ráadásul még tetézni is akarták a helyzetet azzal, hogy megpróbálták az oltások elmaradásának hírét törölni a kormányzati portálról.

Komolyan gondolják a kabinet tagjai, az összes csicskájuk, meg a 133 bátor fideszes képviselő, hogy nekik mindent szabad? Amikor emberek kerülnek veszélybe, és szembesülnek súlyos egészségügyi kockázatokkal, ráadásul sajnálatosan egyre többen halnak meg, azt tesznek, akit akarnak?

Én is egyike voltam annak a 74 ezer embernek, akit bolondítottak, de ez nem számít, hiszen közszereplőként megszoktam, hogy a hatalom semmibe vesz minket. A többiek azonban nyilván másra számítottak. Mellesleg hogy ez mennyire nem játék, az is mutatja: napokban a Fidesz egyik parlamenti képviselője is lélegeztetőgépre került.

A személyes érintettségemen könnyedén túlléptem, ám az összes döntéshozót arra kérem, ne bolondítsák az embereket. Orbán Viktor miniszterelnök korábban azt találta mondani, hogy amennyiben lesz elegendő vakcina, két nap alatt beoltják az országot. Meg azzal is gőgösködött, hogy nincs ok aggodalomra, mert aki megbetegszik, azt meggyógyítják. Számoljon el ezzel a kijelentésével a több mint 15 ezer halott hozzátartozójával!

Úgy tűnik, megint kiderült, hogy a király meztelen. Nemzetünk elsőszámú vezetője – miközben van energiája arra, hogy szembe forduljon az Európai Unió legnépesebb pártcsaládjával – látványosan nem tud mit kezdeni a pandémiával, mert a vírus sajnálatos módon nem törődik a kormányzati propagandával.

Mellesleg helyben sem jobb a helyzet. A Kertváros fideszes polgármesterének az a legfontosabb gondja, hogy kerületi konzultációt indítson egyebek mellett a macskák önkormányzati támogatással történő ivartalanítása ügyében. Erről még mindenképpen fogok írni, mert nem tudom, s nem is akarom magamban tartani a véleményemet.

(Fotó: Mohai Balázs /MTI)

A bejegyzés trackback címe:

https://jaratindul.blog.hu/api/trackback/id/tr1016451966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása