A köz érdekében

Közérdek

A járványveszély miatt zárva az uszoda, de a polgármester most akar fizetésemelést adni a nem működő létesítmény vezetőjének

2020. május 25. - Nemes Gábor, önkormányzati képviselő

uszoda.pngMás települések a költségek lefaragásán dolgoznak, hogy minél többet fordíthassak a járványveszély miatt nehéz helyzetbe került emberek megsegítésére, míg nálunk a polgármester ezt a pillanatot találta  megfelelőnek a Kertvárosi Sportlétesítményeket Üzemeltető Kft. ügyvezetője megbízási díjának húsz százalékos emelésére. Ebből most mi, kerületi ellenzéki képviselőkén nem kérünk!

Érdekes helyzet állt elő a XVI. kerületi önkormányzatnál: miközben más települések a költségek lefaragásán dolgoznak, hogy minél többet fordíthassak a járványveszély miatt nehéz helyzetbe került emberek megsegítésére, nálunk a polgármester ezt a pillanatot találta megfelelőnek a Kertvárosi Sportlétesítményeket Üzemeltető Kft. ügyvezetője megbízási díjának húsz százalékos emelésére, hiszen olyan jól dolgozott. Kár, hogy a január 26-án megbízott vezető alig tudott bizonyítani, mert március elején a koronavírus-járvány miatt bezárt a sportlétesítmény, ezért egyetlen fillér bevétele sem maradt, s az önkormányzat saját maradék forrásaiból tartja talpon az intézményt.

Cserna Sándornak amúgy eredetileg félmilliós bért szavazott meg a testület, amellyel önmagában még nem lenne baj. Az már viszont aggályos, hogy alig két hónapos munkáját követően mindjárt kap plusz százezer forintot. Miközben nem egészen két hónapról beszélünk, mert a január végén kinevezett Cserna márciusban már a koronavírusjárvány következményeivel találta szembe magát.

Kész szerencse, hogy Cserna Sándor mindenhez is ért, hiszen korábban önkormányzati osztályvezetőként az Újpesti Önkormányzati Rendészet vezetője, az önkormányzati tulajdonú Újpesti Vagyonőr Kft. ügyvezető igazgatója, valamint a kerületi önkormányzat közbiztonsági referense volt. Ám Újpesten ellenzéki polgármester lépett hivatalba, s vélhetően megvált ettől a fideszes kötődésű polihisztortól.

Ehhez képest mit neki egy sportkomplexum vezetése? Bizonyára képes rá, és a felkészültsége is megvan hozzá, s biztosan nem a politikai kapcsolatai okán nyerte meg ezt a tisztséget. Bár erre nagy összegű fogadást nem kötnénk, mert félő, hogy Kovács Péter XVI. kerületi polgármestert az állásra kiírt pályázat elbírálása során mégiscsak politikai megfontolások vezették. De ezen már túlvagyunk.

Azért mi, a helyi ellenzék, a Közösen a Kertvárosért frakció aggályosnak tarjuk, miért most kell a bezárt sportlétesítmények vezetőjének fizetését húsz százalékkal emelni? Hiszen március óta semmi dolga, így nehezen tudta a rátermettségét olyan mértékben bizonyítani, ami megindokolná ezt a lépést. Hacsak nem arról van szó, hogy Cserna elvtárs jó elvtársa a Fidesznek – hiszen már Újpesten is bizonyított –, és megérdemli a magasabb javadalmazást. Amihez mi nem akarunk asszisztálni!

S végezetül idézzünk Cserna elvtárs újpesti múltjából. Még tavaly májusban történt, hogy Varga Mihály újpesti fórumára nem engedtek be több, a kerületben ellenzéki álláspontjáról ismert embert. A rendezvényt szervező Fidesz szerint „garázdajellegű” magatartásuk miatt álltak útjukba a bejáratnál. Cserna persze leszögezte, hogy semmilyen utasítást nem kapott a Fidesztől arra vonatkozóan, kit nem szabad beeresztenie. „Aki normálisan viselkedett, normális ember volt, azt beengedtem” – foglalta össze a módszertant.

Egyébként a rendezvény biztosítását „baráti alapon”, mindenféle hivatalos, írásbeli szerződés nélkül látta el, miután Zsigmond Barna Pál fideszes országgyűlési képviselő megkérte erre. „Ha én azért nem engedek be valakit, mert mondjuk zöld a füle, megtehetem, hiszen magánemberként voltam jelen” – fogalmazott akkor Cserna, akinek számos önkormányzati megbízása volt.

Már csak abban bízhatunk, ha majd Bástya elvtárs lubickol egyedül a medencében – ha megnyílik az uszoda – Cserna nem szabadít rá fiatal úttörőket, akik tönkre tehetik a nagy vezér szórakozását. Szóval reméljük, ha már emelik a fizetését, tudni fogja, mi a dolga.

(Fotó: Erzsébetligeti Rátonyi Gábor Uszoda – Forrás: www.uszodak16.hu.).

A bejegyzés trackback címe:

https://jaratindul.blog.hu/api/trackback/id/tr2115715936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása