A köz érdekében

Közérdek

Ismét átépítenék a XVI. kerületi balesetveszélyes csúszdaparkot

Az ellenzék vizsgálatot követel, s a felelősség megállapítását kezdeményezi

2020. február 24. - Nemes Gábor, önkormányzati képviselő

csu_szda.jpgTovábbra is balesetveszélyes a XVI. kerületben a csúszdapark, amelyet tavaly októberben, az önkormányzati választási kampány hajrájában adott át sietve a fideszes polgármester. Ott már az első napon több gyerek megsérült, néhányan kórházba kerültek. A csúszdák kialakítását ennek hatására elvileg módosították, de a múlt héten újabb baleset történt. A helyi ellenzék rendkívüli testületi ülést kezdeményez az ügy hátterének tisztázása és a felelősség megállapítása érdekben

Nem maradhat következmények nélkül az, ami a XVI. kerületben, a Reformátorok terén készült csúszdapark körül történik – írja közleményben az ellenzék Közösen a Kertvárosért frakciója. A politikusok felháborítónak tartják, hogy Kovács Péter polgármester annak ellenére sem indított vizsgálatot, hogy a játék átadását követően több gyerek súlyosan megsérül: egyiküknek eltört a lába, de mások is kórházba kerültek.

Az ellenzéki képviselőket és a sérült gyerekek szüleit is végtelenül felháborította, hogy a polgármester – ahelyett, hogy az érintettektől bocsánatot kérne, illetve vizsgálatot kezdeményezett volna – cinikusan mindössze annyit jegyzett meg, hogy ez egy ügyességi játék, amit mindenki a saját felelősségére használ. Másutt is vannak hasonló csúszdák, ám az eszközök sehol nem okoznak sérüléseket. A csúszdacsőből sebesülten kiesett gyerekek különben arról panaszkodtak, hogy egy ijesztően éles kanyarban ütötték meg magukat.

A használatba vétel tehát botrányba fulladt, s annak ellenére, hogy a polgármester az akkori nyilatkozataiban azt sugallta, ügyetlenek a gyerekek, mégis elvégeztetett némi átalakítást. Kiderült azonban, hogy ez mindössze tűzoltás volt, mert a csúszda továbbra is veszélyes: a múlt héten ugyancsak a mentők vittek el egy súlyos fejsérülést szenvedett vérző gyermeket. Most úgy hírlik, Kovács Péter át akarja építtetni a teljes, 398 millió forintos költséggel kialakított játékkomplexumot – alig négy hónap alatt már másodjára.

Az ellenzéki képviselők és a kerületi lakosok is tudni akarják, ki a felelőse az ügynek: a tervezők, a kivitelezők, a műszaki ellenőr, esetleg maga a polgármester is? Annak is ki kell derülnie, végül mennyibe fog kerülni az, hogy Kovács Péter a tavaly októberi önkormányzati kampány hajrájában – nyilván a szavazatszerzés érdekében – felelőtlenül, vélhetően az eszközök megfelelő próbaüzeme nélkül adta át a létesítményt. A történtekre részletes magyarázatot várnak, s tudni szeretnék, mi lesz a folytatás – szögezték le a politikusok. Ezért rendkívüli testületi ülés összehívását kezdeményezték.

Abonyi János

Csizmazia Ferenc

Hollai Gábor

Nemes Gábor

Vajda Zoltán

a Közösen a Kertvárosért frakció tagjai

(Fotó: 24.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://jaratindul.blog.hu/api/trackback/id/tr4015489130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása