A köz érdekében

Közérdek

Félsiker: az ellenzék nyomására lezárták a balesetveszélyes csúszdaparkot

2020. március 04. - Nemes Gábor, önkormányzati képviselő

csu_szda_1.jpgA polgármester végre lezáratta a XVI. kerületi Reformátorok terén tavaly októberben átadott balesetveszélyes csúszdaparkot – derült az önkormányzat képviselő-testületének rendkívüli ülésén szerdán. A helyi ellenzék ezt már korábban kezdeményezte, és a felelősség megállapítása érdekében vizsgálatot indítványozott.

A balesetveszélyes csúszdapark ügyében az ellenzék kezdeményezett rendkívüli képviselő-testületi ülést, amelyet szerdára össze is hívtak. Nem maradhat ugyanis következmények nélkül a Közösen a Kertvárosért frakció szerint, hogy a játszótér tavaly októberi átadása után számos gyerek súlyosan megsérült: egyiküknek eltört a lába, de mások is kórházba kerültek.

Azt, ami a XVI. kerületben, a Reformátorok terén készült csúszdapark körül történt, ki kell vizsgálni, hiszen a játszótér állítólagos átalakítása után is történtek balesetek. Az ellenzéki frakció ezért a csúszdák azonnali lezárását, valamint a balesetek okainak külső szakértő bevonásával történő alapos elemzését követelte. Azt is szerették volna elérni, hogy a kerület polgárait lakossági fórumon tájékoztassák, s a polgármester számoljon be arról, hogy hány baleset történt, a csúszdákon korábban milyen átalakításokat végeztek, és most milyen további változtatásokra van szükség, s mindez mennyibe került.

A szerdai rendkívüli testületi ülésen az ellenzék azonban túl sok sikert nem ért el. Az egyetlen eredmény, hogy a játszóteret kedden legalább lezárták, s bár a fideszes többség szerint ennek semmi köze a Közösen a Kertvárosért frakció kezdeményezéséhez, az összefüggés azonban már csak az időbeli egybeesés miatt is nehezen tagadható. Szóval legalább ennyit elértünk. Miközben kimondták, hogy a csúszdapark kivitelezése körül minden rendben volt, de ha ez így van, miért történtek balesetek, és miért kellett lezárni a játszóteret?

Ennek ellenére sem lesz belső vizsgálat, sem lakossági fórum, hanem az ügyet a rendőrségre bízzák, mert a balesetek miatt nyomozás folyik. A polgármester pedig legfeljebb az eljárás lezárását követően tájékoztatja majd a közvéleményt. Addig pedig maradnak a kérdések: ki felel a balesetveszélyes játékok tervezéséért, kivitelezéséért, a létesítmény átadásáért? Arra is várjuk a választ, mennyibe került a csúszdapark korábbi – mint kiderült, kevéssé sikeres –átalakítása, és most mennyit fognak költeni a játszótér újabb átépítésére, s mi a garancia arra, hogy végre valóban biztonságossá teszik a csúszdákat.

(Illusztráció: egyszer majd ilyen lesz a csúszda?)

A bejegyzés trackback címe:

https://jaratindul.blog.hu/api/trackback/id/tr1715503760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása