A köz érdekében

Közérdek

Mi lesz a járvány miatt a kórházakból kitett idős, magatehetetlen betegekkel?

2020. április 15. - Nemes Gábor, önkormányzati képviselő

ido_sgondozs.jpgA koronavírus-járvány miatt a kórházi ágyak hatvan százalékát fel kell szabadítani, ami azt jelenti, hogy tízezerszám küldhetnek haza még ellátásra szoruló idős, magatehetetlen emberek. Az ellenzéki Közösen a Kertvárosért ezért levélben kérte a polgármestert, mérjük fel, hogy ez a kerületünkben élők okoz-e problémát, s ha igen, az önkormányzatnak gondoskodnia kell az érintettek megsegítéséről.

Megütközéssel és aggodalommal értesültünk róla – sok honfitársunkkal együtt –, hogy a járvány miatti kórházi átalakítások, kiürítések okán sok olyan magatehetetlen, demens, folyamatos kezelésre szoruló beteg kerül ki az ellátórendszerből, akinek az otthoni ápolása megoldhatatlan. Ez a döntés az érintetten kívül sok esetben elviselhetetlen terhet ró a közvetlen családtagokra is.

Ki segíthet ezen? Természetesen megint csak az önkormányzat. Tisztelettel kérjük ezért polgármester urat, hogy a kerületi lakosság körében azonnal mérjük fel, hogy fentiek következtében hol nőtt meg a házi ápolás iránti igény (vagy feltételezett igény, hiszen sokaknak eszébe sem jut, hogy valahova is fordulhatna segítségért). A beérkezett információk alapján pedig mielőbb szervezzük meg, hogy a rászorulókhoz naponta legalább egyszer eljusson segítő személy, aki a magatehetetlen családtag ellátásában segíteni tud.

Sajnálattal vettük viszont tudomásul, hogy polgármester úr április 9-én megküldött sürgős javaslatunkra még csak nem is reagált. Ezt az elfogadhatatlan magatartást nyugtázva, kerületünk lakosai iránt érzett felelősségünk tudatában természetesen továbbra is elkötelezettek vagyunk, hogy a pártpolitikán felülemelkedve jobbító szándékú felvetéseinket megfontolásra javasoljuk önnek.

Budapest, 2020. 04. 15.

Abonyi János

Csizmazia Ferenc

Hollai Gábor

Nemes Gábor

Vajda Zoltán

(Fotó: Pixabay)

A bejegyzés trackback címe:

https://jaratindul.blog.hu/api/trackback/id/tr3515615058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása