A köz érdekében

Közérdek

A helyi ellenzék felhívása a kertvárosi képviselőkhöz

2020. április 20. - Nemes Gábor, önkormányzati képviselő

help_1.jpgMindenki vegye ki a részét a koronavírus-járvány elleni küzdelemből – erre szólítják fel képviselőtársaikat a XVI. kerületi önkormányzat Közösen a Kertvárosért ellenzéki frakciójának tagjai. Mi eddig is igyekeztünk közreműködni ebben a tevékenységben, és ezt kérjük a többi képviselőtől is.

A koronavírus-járvány a XVI. kerületieket sem kerüli el, és sokan – köztük mi is – tettek már különböző önkéntes felajánlásokat, és személyes közreműködésünkkel is segítettünk, hiszen a közös erőfeszítésekből az önkormányzati képviselőknek is ki kell venni a részüket. Ellenzékiként kevesebb lehetőség áll rendelkezésünkre, miközben többen közülünk már felajánlották az önkormányzatnak a közreműködésüket önkéntes feladatok ellátására, de ezt – diszkriminatív módon – a kerület vezetése nem veszi igénybe. Ennek ellenére tettük a dolgunkat.

A Közösen a Kertvárosért frakció tagjai most pedig úgy döntöttek, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt rendszeresen költenek a saját – és nem az adófizetők pénzéből – a járvány hatásainak enyhítésére. A konkrét tevékenységünket ezzel kapcsolatban nyomon követhetik a politikusaink Facebook oldalán is.

Ötünknek különböző lehetőségeink és elképzeléseink vannak a segítségnyújtás leghatékonyabb módjáról, ezért különbözőképpen próbáltunk és próbálunk a jövőben is segíteni a járvány idején. Azonban egységesek vagyunk abban, hogy a kerületi önkormányzati képviselőknek is szolidaritást kell vállalniuk ebben a nehéz helyzetben, és mindenkinek a saját zsebéből is költenie kell a nehéz helyzetben lévő kerületi polgárok megsegítésére. Pártállástól függetlenül arra szólítjuk fel az összes kertvárosi önkormányzati képviselőt, hogy kövessék a példánkat.

Ezzel egyidejűleg az ellenzéki pártok képviselői személyenként ötvenezer forintot utalnak a XVI. kerület egészségügyi szolgálata alapítványának számlájára. Az alapítvány vezetését arra kérjük, hogy a befolyt összeget elsősorban a koronavírus-járvány megfékezésére fordítsa. Reméljük, hogy ez a közös akciónk a többi önkormányzati képviselőt is hasonló döntésre ösztönzi.

 Budapest 2020.04.20.

 A Közösen a Kertvárosért frakció nevében:

Abonyi János

Csizmazia Ferenc

Hollai Gábor

Nemes Gábor

Vajda Zoltán

(Illusztráció: stockfresh.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://jaratindul.blog.hu/api/trackback/id/tr1115625942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása