A köz érdekében

Közérdek

Kovács Péter megint félretájékoztatja a kerület lakóit

2020. április 28. - Nemes Gábor, önkormányzati képviselő

sza_jmaszk.jpgÁprilis 23-án és tegnap, április 27-én, a XVI. kerület hivatalos oldalán az önkormányzat arról tájékoztatta a kerület polgárait, hogy a főváros ugyan bevezette a kötelező maszkviselést a BKK járatain, valamint a boltokban is, de nem biztosít hozzá minden utazónak és vásárlónak maszkokat. Ez azért így csúsztatás.

Az igazság ezzel szemben az, hogy a főváros a BKK-n keresztül április 22-ig kiosztott 60 ezer mosható textil maszkot a budapestieknek, és juttatott 400 ezer maszkot a kerületeknek. A Városházán úgy becsülik, hogy a lakosság fele más forrásból már egyébként is rendelkezik valamilyen védőmaszkkal.

A fővárostól ugyanakkor azt a tájékoztatást kaptuk, hogy Kovács Péter levélben jelezte: a XVI. kerületnek elégséges mennyiségű orvosi maszk áll rendelkezésére, így ahhoz ő nem kér segítséget a fővárosi önkormányzattól, ellenben 1000 darab FFP2-es maszkot igényelt és kapott is.

Az ellenzéki frakció tagjai úgy gondolják, hogy Kovács Péternek jelenleg fel kellene függesztenie a pártpolitizálást, és tárgyilagosan kellene tájékoztatnia a kerület polgárait. Ez most nem a széthúzás és a másra mutogatás, hanem az együttes cselekvés ideje.

Ezért továbbra is kérjük polgármester úrtól, hogy az önkormányzat hivatalos oldalán félinformációkkal se vezesse félre a lakosságot. Felhívjuk a figyelmét arra is, vegye igénybe a főváros ajánlatát – hiszen a Kertvárosban sem jut ingyen maszk mindenkinek –, s az önkéntesnek jelentkező frakciótagjaink felajánlásait, és foglalkoztassa őket. Elvárjuk azt is, hívja meg az ellenzéki frakció képviselőjét a kerületi operatív törzs megbeszéléseire, valamint válaszoljon az írásban hozzá eljuttatott javaslatainkra.

Budapest 2020. 04.28

 

A Közösen a Kertvárosért frakció nevében:

Abonyi János

Csizmazia Ferenc

Hollai Gábor

Nemes Gábor

Vajda Zoltán

Magam továbbra is fontosnak tartom megjegyezni, hogy a hetven évnél idősebbek számára összeállított „segélycsomag”, amelyet ezer forint kifizetése fejében az összes érintett áprilisban is változatlanul igényelhet, csupán látszatintézkedés. Az ígért egy kiló liszt, egy kiló cukor, egy liter étolaj és kétszer fél kilónyi száraztészta az egyik nagy áruházláncnál kiskereskedelmi áron 1250 forintos áron szerezhető be. Ne butítsuk már azzal a zömében minimális nyugellátásban részesülő idősebb honfitársainkat, hogy ez számunka valóban érdemi segítséget jelent.

Nemes Gábor

(Illusztráció: 24.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://jaratindul.blog.hu/api/trackback/id/tr7015645802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása