A köz érdekében

Közérdek

Május 1.: most ne felvonuljunk, hanem adományozzunk

2020. április 30. - Nemes Gábor, önkormányzati képviselő

szi_v.jpgIdén a munka és a munkavállalók ünnepén Magyarországon százezrek nélkülöznek. Most nem tudunk felvonulni, de a szolidaritásunkat kifejezve tartósélelmiszer- és tisztítószer-adományokat gyűjthetünk. A DK is beáll a sorba.

A járványhelyzet és a kijárási korlátozás miatt a május 1-jei demonstráció adománygyűjtés keretében valósulhat meg – ezt kezdeményezte az ELEGY, az ellenzékiek, civilek, szakértők és politikusok együttműködési fóruma. A veszélyhelyzetben pedig a lakóhely elhagyásának jogszerű indoka lehet a magáról gondoskodni nem tudó vagy segítéségre szoruló személy részére történő segítségnyújtás is. Ezért mindenki bátran induljon útnak, aki adakozni kíván.

Idén a munka és a munkavállalók ünnepén Magyarországon százezrek nélkülöznek. A kieső bérek pótlására elégtelen védőhálót biztosít a kormány, ami olyan mértékű családi problémákat okoz, amelyek egyenes következménye a küszöbön álló nemzeti tragédia.

Ez nem csak a veszélyhelyzet következménye. Nyomor már a koronavírus-járvány előtt is volt, és az csupán láthatóbbá és szélesebb körűvé terebélyesedett a szükséges gazdasági döntések elmaradása miatt.

Kenyeret, tisztességes munkát és biztonságos munkakörülményeket követelünk minden honfitársunknak, főként azoknak, akiket a kormány végleg az út szélén hagyott! Rengeteg honfitársunk került méltatlan és nehéz helyzetbe.

Fontos, hogy segítsünk nekik! Szolidaritásunknak nyomatékot adva szervezzük tartósélelmiszer- és tisztítószeradomány-gyűjtésünket május 1-jén 11.00-12.00 óra között a Városliget környékén.

Az adományozással egyidejűleg a Klubrádió élő adásban számol be az eseményről. A demonstráción megszólalnak magánszemélyek, civilek és szakszervezetek, valamint pártok képviselői. Az akciót a Demokratikus Koalíció is támogatja

Aki teheti, május 1-jén 11.00-12.00 óra között autózzon a Városliget felé, s hozzon magával adománycsomagodat, és adja le azokat a gyűjtőpontok valamelyikén. Az adományokat civil szervezetek önkéntesei veszik át.

Ha valaki nem tudná személyesen elhozni adományait, de segíteni akar, utalhat az alábbi számlaszámra: MENŐK-OTT 16200106-11624455 Az ide érkező támogatásokat élelmiszer-vásárlásra fordítják. Az adományokkal sokak túlélését segítik. Együttérzését mindenki egy, az autóra kötött sállal, szalaggal, kendővel fejezheti ki.

További információk pénteken a Klubrádió élő adásában!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jaratindul.blog.hu/api/trackback/id/tr2715651192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása