A köz érdekében

Közérdek

Mit gondol Kovács Péter a kijárási korlátozásokról?

2020. május 14. - Nemes Gábor, önkormányzati képviselő

kija_ra_sikorl.jpgLevélben fordult Kovács Péter XVI. kerületi polgármesterhez a Közösen a Kertvárosért frakció, mert tudni szeretnénk, milyen álláspontot képvisel a járványveszély miatt elrendelt kijárási korlátozások esetleges enyhítése kapcsán. A kerület egészségügyi szolgálatának vezetőjétől pedig egyebek mellett arra várunk választ, mit tesznek a hosszú várakozási idők megszüntetése érdekében.

Információink szerint a mai napon a budapesti kijárási korlátozás további fenntartása, illetve feloldásának kérdésében a polgármesterek véleményét is meghallgatja a kormány, illetve a főváros. Érdeklődni szeretnénk, hogy Kovács Péter milyen álláspontot képvisel a XVI. kerület vezetőjeként.

Kíváncsiak vagyunk továbbá arra, hogy az álláspontját milyen ténybeli adatokra alapozza. Így várjuk a tájékoztatását arról is, hogy – kormányzati, illetve egyéb forrásból – a járványhelyzettel kapcsolatban milyen információk birtokában van. Kérjük, hogy álláspontjáról tájékoztatni szíveskedjék.

Május elejétől fokozatosan újra igénybe lehet venni az egészségügyi rendelő szolgáltatásait. Egyéni tapasztalataink és számos beteg jelzése alapján tudjuk, sok esetben hosszú sorokban kell várakozniuk a betegeknek laborvizsgálatokra. A kerületiek arról panaszkodnak, hogy a vizsgálatokat mindössze egy személy végzi, és a hosszú várakozásoknak vélhetően ez az egyik oka.

A XVI. Kerület Egészségügyi Szolgálata vezetőjétől ezért az alábbiakról szeretnénk tájékoztatást kérni:

  • A rendelőintézetben (a járvány kitörése előtti időszakkal összevetve) az egészségügyi szakképesítéssel rendelkező dolgozók megfelelő létszámban biztosítottak-e a betegek ellátása érdekében?
  • Amennyiben kevesebb dolgozó áll rendelkezésre, akkor annak milyen okai vannak? Hány fővel vannak kevesebben a szükséges létszámhoz képest, illetve mennyi emberre lenne szükség a különböző szolgáltatások ellátásához?
  • Megfelel-e a valóságnak az az információ, hogy dolgozókat irányíthattak át a rendelőintézetből más területekre, kórházakba?
  • Ki dönt arról, hogy az esetlegesen átirányított dolgozók visszakerülhessenek?
  • Mit tesz a szakrendelő azért, hogy a hosszú várakozási idők megszűnjenek?
  • Az elmúlt alkalommal részünkre megküldött várólistákra vonatkozó adatok milyen mértékben növelik, növelhetik a várakozási időket? Erről tud-e már tájékoztató adatokat küldeni?
  • Kérdésként merül fel, hogy a szakrendelő bővítése jelenti-e azt is, hogy növelni kell a létszámot, mert ha már most szakemberhiány van – amire a hosszú várakozási időből következtetni lehet –, akkor a bővítés ezen a helyzeten nem segíteni, hanem rontani fog.

Közösen a Kertvárosért frakció

   Abonyi János

                                                                                                          Csizmazi Ferenc

                                                                                                          Hollai Gábor

                                                                                                          Nemes Gábor

                                                                                                          Vajda Zoltán

(Fotó: napi.hu) 

A bejegyzés trackback címe:

https://jaratindul.blog.hu/api/trackback/id/tr4015692120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása