A köz érdekében

Közérdek

A DK követeli, hogy a kormány fizesse vissza a Kertvárostól elvett pénzt is!

2020. június 03. - Nemes Gábor, önkormányzati képviselő

dk4.jpgMagyarország a koronavírus okozta válsághelyzet kezelésére 8 milliárd euró vissza nem térítendő támogatást kap, a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselői ezért azt követelik az uniós pénzesőben fürdő magyar kormánytól, hogy adja vissza az önkormányzatoktól elvett pénzeket.

A múlt héten magyar szempontból is történelmi jelentőségű döntés született Brüsszelben. Eddig azt hittük, hogy az Európai Unió dézsából fogja önteni a pénzt a válsággal szembenéző tagállamokra, köztük Magyarországra. Ehhez képest kiderült, hogy az a dézsa inkább medence vagy tankhajó lesz, ugyanis hazánk is elképesztő összeget kap a válságkezelésre. A döntés értelmében Magyarország 8 milliárd euró – 2700 milliárd forint – vissza nem térítendő támogatást, tehát ingyen pénzt kap, emellé pedig akár 7 milliárd eurónyi hitelt is felvehet, bár erre jelenleg valószínűleg nincs szükség. Ez egyben azt is jelenti, hogy a magyar kormánynak valójában semmi szüksége nincs arra a pár tízmilliárd forintra, amit elvett az önkormányzatoktól, így a mi kerületünktől is.

A Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselői azt követelik az uniós pénzesőben fürdő magyar kormánytól, hogy adja vissza az önkormányzatoktól elvett pénzeket! A friss uniós támogatásokhoz képest a helyhatóságokat megkopasztó sarc gyakorlatilag aprópénznek számít, ennek elvétele nemcsak káros, hanem értelmetlen döntés is, erre nincs szükség. Orbán tényleg büntetni akar, mert a többség számos helyen elzavarta az eddigi fideszes vezetést? Emiatt kevesebb jut a Kertváros fejlesztésre, a szegények, az idősek támogatására. A XVI. kerületnek, amely akár másfél-kétmilliárd forintot is bukhat, minden fillér számít, mert mi tényleg egyetlen embert sem akarunk egyedül hagyni.

Ha a kormány nem adja vissza a pénzünket, akkor úgy viselkedik, mint egy dúsgazdag bankár, aki azt mondja, hogy neki a hajléktalanok zsebében lévő apróra is szüksége van a gondok megoldásához. A DK azt követeli, hogy az uniós pénzesőben fürdő magyar kormány adja vissza a pénzünket!

Az EU a hatalmas támogatással gyakorlatilag átvállalja a válságkezelés költségeit a kormánytól, Orbánéknak csak annyi lenne a dolguk, hogy ezt a pénzt odaadják a bajba jutott embereknek, családoknak és vállalkozóknak – a vállalkozók alatt természetesen nem a leggazdagabb magyar Mészáros Lőrincet értjük. Ha a kormány most nem adja vissza az önkormányzatok pénzét, az a magyar városok, települések, fővárosi kerületek szándékos tönkretétele és kivéreztetése.

Felszólítjuk a Kertváros fideszes országgyűlési képviselőjét és polgármesterét, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében a főnöküknél, hogy a kerület pénze, az itt élők pénze újra a miénk legyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://jaratindul.blog.hu/api/trackback/id/tr6815737550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása