A köz érdekében

Közérdek

A Demokratikus Koalíció megint pert nyert a hazug lakájmédia ellen

2020. július 05. - Nemes Gábor, önkormányzati képviselő

orba_n_copy.jpgFolytatódik a Demokratikus Koalíció pernyerő szériája: ezúttal a Magyar Idők nevű egykori kormányszócsőről állapította meg jogerősen a bíróság, hogy hazugságokat állított rólam, mint a DK szakpolitikusáról. Ezért a lap jogutódának közleményben kell elégtételt adnia, továbbá sérelemdíjat is kell fizetnie.

Az időközben megszűnt, egyértelműen a kormány lakájmédiájaként számontartott Magyar Idők valótlanul állította 2018 márciusában – tehát a parlamenti választási kampán idején –, hogy az Egységes Közeledési Szakszervezet egykori vezetőként saját kampánycéljaimra használtam az érdekképviselet infrastruktúráját. Az sem igaz, hogy a politikai szerepvállalásom miatt sorra léptek ki emberek a szakszervezetből, s hogy érdekképviseleti vezetőként visszaéltem volna a lehetőségeimmel, s munkaidőkedvezménnyel jutalmaztam bárkit a kampányban nyújtott segítségért. Nem mellesleg azt állították, hogy többmilliós fizetésem volt, ami ugyancsak valótlan tényállítás.

Mindezekkel megsértették a jó hírnévhez fűződő személyiségi jogaimat. Így az immár jogerős másodfokú ítélet szerint a Mediaworks Hungary Zrt.-nek, mint a Magyar Idők jogutódának 500 ezer forint sérelemdíjat kell fizetnie, valamint közzé kell tenniük, hogy hazudtak, s vállalniuk kell a perköltséget is.

A Demokratikus Koalíció nem tűri, hogy az állami irányítás alatt álló sajtóban gyalázzanak minket, de jogerősen nyert perek sora bizonyítja, hogy a lakájmédia ordas hazugságokkal próbál operálni. Egyébként külön köszönöm Nehéz-Posony Kata ügyvéd segítségét, aki ebben az ügyben ellátta a képviseletemet.

A bejegyzés trackback címe:

https://jaratindul.blog.hu/api/trackback/id/tr7415982966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása