A köz érdekében

Közérdek

Ég a ház, de hol vannak a fideszes politikusok?

2020. szeptember 02. - Nemes Gábor, önkormányzati képviselő

ke_pernyo_foto_2020-09-02_11_41_52.pngMeglehetősen kaotikus körülmények között kezdődött a tanév, és néhány iskolában máris megjelent a koronavírus, miközben egyes hírek szerint több helyen még a fertőtlenítőszereket sem kapták meg. Mától pedig sztrájkolnak az önkormányzati hivatalok köztisztviselői, mert tisztességes fizetést szeretnének. Szóval ég a ház, a fideszes politikusok meg hallgatnak.

Hol van Szatmáry Kristóf, amikor országgyűlési képviselőként cselekednie kellene? A kormányzó Fidesz frakciójának tagjaként neki még talán nagyobb a felelőssége. Szeptember 1-jén megkezdődött a tanév, és az iskolákban óriási a bizonytalanság. A szülők, a pedagógusok aggódnak, de diákok sora is értetlenül figyeli a történéseket. Nincs ugyanis egyértelmű, az iskolákat érdemben segítő protokoll, a pedagógusokat magukra hagyták – néhány helyen még a fertőtlenítő takarítást is nekik kellene végezniük –, pedig ők már előre jelezték a problémákat. Néhány helyen ráadásul máris megjelent a koronavírus. Szatmáry azonban mélyen hallgat. 

Hallgatott akkor is, amikor az önkormányzati dolgozók háromnapos sztrájkot hirdettek, amely ma meg is kezdődött. A belügyminisztérium felügyelete alá tartozó helyhatóságok érdekében Szatmáry talán be is kopogtathatott volna Pintér Sándor ajtaján. Jelezhette volna, hogy a jelentős elvonások igencsak megnehezítették az önkormányzatok dolgát, a vesztesek pedig az ott élő polgárok és az önkormányzati intézményekben dolgozó emberek.

Hiába várom azonban, hogy mindezek miatt Szatmáry tiltakozzék. Pedig azokról az emberekről, így köztisztviselőkről – akiknek az illetményalapja 12 éve változatlan –, meg pedagógusokkal van szó, akik az egészségügyben dolgozók mellett talán a legtöbb  áldozatot hozzák. Szégyen, hogy magukra hagyják őket. A DK XVI. kerületi szervezete nevében szolidaritásunkat fejezzük ki az önkormányzati dolgozók mellett és egyetértünk követeléseikkel.

Szatmáryt pedig felszólítjuk, hogy az iskolák fenntartójánál követelje: a közoktatásban teremtsék meg a tanárok és a diákok biztonságát garantáló körülményeket.

(Fotó: Röhrig Dániel / Népszava, illusztráció)

A bejegyzés trackback címe:

https://jaratindul.blog.hu/api/trackback/id/tr4916186458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása