A köz érdekében

Közérdek

Orbánék büntetik a betegeket – és Önök, kedves fideszes képviselőtársaim?

2020. szeptember 16. - Nemes Gábor, önkormányzati képviselő

ke_pernyo_foto_2020-09-16_8_40_42.pngA Fidesz-kormány jól láthatóan nem szereti a beteg, kiszolgáltatott embereket, ezt mutatja a várólisták hosszának ismételt növekedése is. És hol van még a koronavírus-járvány őszi tetőzése, amely nehezen elkerülhető újabb szigorításokhoz vezethet. Legalább a Kertvárosban tegyük meg az egészségügyi ellátások javítása érdekében azt, amit a lehetőségeink engednek.

A kormány ígérete ellenére a kórházi várólisták nemhogy rövidebbek lettek, hanem a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő nemrég közzétett listája szerint tovább nőtt a beavatkozásra várók száma. Szürkehályogműtétre például júniusban csak 259 fő volt előjegyezve, míg most több mint tízezren vannak, érsebészeti műtétekre pedig jelenleg 150 fő vár, de júniusban még csak 37-en voltak, míg diagnosztikus szívkatéterezésre 1613 fő vár, míg ők júniusban 1510-en voltak, a pajzsmirigyműtétre várók száma pedig 4-ről 51-re nőtt – hívja fel a figyelmet Komáromi Zoltán, a DK szakpolitikusa.

Mindezen mi a kerületben nem tudunk segíteni, de azért talán helyben is tehetünk valamit. Ezért terjesztettem a szeptember 16-i képviselő-testületi elé négy pontból álló javaslatomat.

  1. A Kertvárosi Egészségügyi Szolgálat által nyújtott betegellátás javítása érdekében a polgármesteri hivatal kössön finanszírozási szerződést olyan, működési engedéllyel bíró, kiváló színvonalú, hatékony egészségügyi szolgáltatást nyújtó intézménnyel, amely rendelkezik a lakosság ellátásához szükséges megfelelő kapacitással a várólisták rövidítése érdekében.
  2. A kerület önkormányzati fenntartású egészségügyi intézményeiben közalkalmazotti jogviszonyban dolgozó orvosok és szakszemélyzet áldozatos munkáját elismerve dolgozzuk ki a „kertvárosi pótlék” bevezetéséhez szükséges rendelkezéseket, hogy az érintettek részére a hatályos közalkalmazotti bértábla szerinti garantált illetményeket 20 százalékkal emelhessék.
  3. Adjunk 15 millió forintot biztosításáról az önkormányzati fenntartású egészségügyi intézmények orvosi műszereinek karbantartására, pótlására.
  4. A XVI. kerületi szakrendelő előtti területen hozzunk létre fedett területet, hogy az épület előtt várakozni kénytelen betegeket óvjuk meg legalább a szélsőséges időjárás okozta kellemetlenségektől.

Mindez belefér a kertvárosi büdzsébe, így csak Önökön múlik, kedves fideszes képviselőtársaim, hogy megszavazzák a Közösen a Kertvárosért frakció támogatásával benyújtott javaslataimat.

(Fotó: pixabay.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://jaratindul.blog.hu/api/trackback/id/tr416203080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása